donderdag 26 juni 2008

Marjolein Bastin en Anton Pieck

Vroege vogels als we zijn, waren we om 8u al klaar met het ontbijt, en trokken we gisterenochtend richting stadscentrum van Ede. Dat de meeste winkels pas om 10u opengingen, deerde ons niet, want het is fijn een stad te zien ontwaken, en er is dan nog geen volk, dus je kan nog volop foto's nemen.
2 van onze hoofddoelen van onze mini-tripje stonden die dag op het programma, namelijk de winkel van Marjolein Bastin en het museum van Anton Pieck.

Gelukkig vonden we om 9u al een boekenwinkel die open was, dus daar was het aangenaam vertoeven, vooraleer we eindelijk om 10u de winkel van Marjolein Bastin konden betreden. En ... het was de moeite van het wachten waard !! Wat een pracht van een winkel !!! De meest prachtige gebruiksvoorwerpen heeft Marjolein gemaakt, de inrichting van de winkel is heel mooi, en er speelt aangename new-age muziek die natuurlijk stimuleert om in een aangename sfeer te shoppen. En shoppen hebben we gedaan, toen ik uiteindelijk met 150€ naar buiten kwam. Maar ik vond het alles meer dan waard. En wat heb ik gekocht?
* een eeuwigdurende kalender in hout (mooi, ik ben er verliefd op !!!!), elke maand moet je een aantal houten blokjes versteken al naargelang de dagen van de week, en er zitten ook blokjes bij voor vb. moederdag, nieuwjaar, kerstmis, verjaardag, ...
* omdat ik die kalender zo mooi vond, heb ik hem meteen ook maar voor mijn vriendin Valle als kadootje gekocht
* van mijn ma kreeg ik een prachtig houten (groen !!!) bakje om wat scrapspullen in te bewaren, precies wat ik zocht om nog in mijn scrapkast te plaatsen
* en ik kocht haar dan maar een prachtig boek van Marjolein met hele mooie tekeningen, dat ik ook ga lezen natuurlijk ;-))
* je kan zien dat Marjolein ook een huis in Amerika heeft, want ze had ook scrapbookpapier wat ik natuurlijk gekocht heb. Een setje van 6 vellen, met daarbij ook nog eens 4 stickervellen
Het leuke vond ik ook, dat het winkeltje wordt opengehouden door Marjolein's dochter. Toen ik wou betalen, moest ze lachen dat ik zo enthousiast was, want tijdens het uur dat ik in de winkel was, heb ik wel 100 keer lopen wijzen en zeggen hoe mooi alles wel was. Ik voelde mij net als een klein kind in een snoepwinkeltje.
Alle prijzen van de artikelen waren geprijsd met mooie tags. Ik kon natuurlijk niet laten haar te vragen waar ze die kocht (groothandel) om haar daarna te vertellen dat ik die zocht voor bij het scrappen maar er geen vond. En toen was ze toch wel zo vriendelijk om er een heel pootje van mee te geven zeker !!! Is dat niet lief?
Na deze fijne ochtend, moesten we een uurtje richting noorden rijden om in Hattem onze volgende stop van de dag te maken, namelijk het museum van Anton Pieck. Het was niet echt groot, maar wel heel mooi, en nog helemaal zelf ingericht door Anton, toen hij nog leefde. Ze vertoonden ook een film van Anton, en naar ik kon zien, zag het er een hele leuke man uit met veel droge humor, die niet begreep waarom ze een museum maakten voor iemand die nog leefde.
Na een groot uur in dit museum vertoefd te hebben, maakten we ook nog een wandelingetje door dit kleine maar oude stadje, en daarna trotseerden we weer de files om voor Zutphen nog een stop te maken in Gorssel, een klein dorpje waar normaalgezien ooievaars wonen. Ik zeg wel normaalgezien, want we hebben het dorpje van oost naar west doorkruist, maar ooievaars hebben we toch niet kunnen spotten.
's Avonds zijn we dan nog lekker gaan eten bij de Cubaan, en daarna richting onze slaapplaats. De omgeving was prachtig, heel landelijk, en zover je rondomrond in de tuin kan kijken, zie je alleen weilanden. Alleen binnen kon het misschien wel iets properder zijn. Ach, we zijn er maar voor 1 nacht, en ter compensatie heeft die mevrouw een supergrote boekenkast die we mochten doorsnollen.

1 opmerking:

scrapalicious zei

oke, je hebt me over de streep getrokken: ik wil ook naar dat winkeltje!!!
het klonk als een heel gezellige tijd en ik ben blij dat je er zo van genoot... euhm, fotootjes misschien van de bastinbuit???