woensdag 30 juli 2008

Scrapbookboekje - deel 2


Een tweetal weken geleden schreef ik over de scraplijstjes die ik gedownload had en waarmee ik een scrapbookboekje ging maken. Wel, het heeft een tijdje geduurd maar een paar dagen geleden ben ik er toch aan begonnen. Na veel snijwerk is het dan toch afgeraakt. 't Is te zeggen, af is het eigenlijk nog niet, want het boekje heeft nog maar een voorlopige kaft. De bedoeling is dat er een genaaide kaft van grungeboard rondkomt, maar aangezien ik in Zweden zit en mijn pakje grungeboard bij In2hobby in de winkel opzij ligt voor mij, kan ik er nog niet aan beginnen. Maar natuurlijk kon ik zo lang niet meer wachten om alsnog het boekje zelf te maken ...De blaadjes zelf heb ik gewoon gelaten zoals ze waren, maar tussen elk verschillende lijstje heb ik een harde pagina gestoken met een tabje en die pagina's dan gedistressed. Distressen bij 30 graden, mag men dat ook tot sport rekenen? Ik weet 1 ding ... Na 8 kantjes liep het zweet me van alle kanten van mijn lijf en mijn arm en schouder deden pijn ... Lang geleden dat ik nog zo een sportoefening gedaan had ;-))

Al mijn hele leven irriteer ik mij aan boekjes met ringen in het midden of Atomaschriften en dergelijke, omdat ik als linkshandige nooit op die rechterbladen kon schrijven, want dan lag ik met mijn hand op die ringen. Dus ... ik heb een linkshandig boekje gemaakt, met de plaats om in te vullen aan de linkerkant en een blanco rechterkant waar ik iets kan opschrijven als IK dat wil, en mij nog eens wil pijnigen ...


Deze ochtend vond ik iets op een blog dat ik heel mooi vond, en dat ik misschien ooit wel eens wil scrapliften, dus ik kon al direct aan de slag om de voorbeelden uit te printen, te knippen en mooi in mijn boekje te kleven. En als ik ooit eens weet welke foto's ik daarvoor wil gebruiken, kan ik dat op de linkerkant noteren.


Ik vind het zo fijn met dit boekje nu, dat ik vanalles en nog wat, wat me steeds spontaan door het hoofd schiet en verband houdt met scrapbooking direct kan noteren en alles bijhouden tot het er ooit eens van komt om het te maken. Of om te gebruiken als ik even zonder inspiratie zou komen te zitten.

Maar zoals gezegd, ergens eind september volgt er dus nog een deel 3, waarbij ik ook de kaft zal tonen, omdat ik toch een sterke kaft wil als dit boekje constant overal met me meereist over deze wereldbol ...


zondag 27 juli 2008

Kaartje voor een kapotte mama !!Toen mijn moeder donderdag na haar werk naar de tram wou gaan, is ze languit op haar gezicht gevallen. 3 mensen passeerden haar, waaronder 1 collega, maar die liepen haar straal voorbij ... Blijkbaar moesten ze de tram ook nog halen ...
Het resultaat van haar valpartij was een barstje in haar arm, met als gevolg 3 weken thuis met een arm in de plaaster.
Optimist als ze is, lag ze plat van het lachen toen ze het me deze middag aan de telefoon vertelde, en ze was al aan het klagen dat ze niets kon doen, buiten tv kijken en lezen. Ja, het leven voor een creatieveling kan moeilijk zijn met 1 hand natuurlijk.
Omdat ik haar een hart onder de riem wil steken, en ook om haar nog eens duidelijk te maken dat ze moet rusten met die arm, heb ik voor haar een grappig kaartje in elkaar geknutseld.

Zomer ...Ik heb daarnet de hitte even getrotseerd, om nog eens een bakje frambozen te plukken.
Vorig jaar heb ik ook een mutatie gehad van een aantal ranken, waardoor ik nu ook gele frambozen heb, die heel hard lijken op de arctische framboos die je hier alleen in het hele noordelijk halfrond vindt, maar deze zijn veel zoeter van smaak.
Mmmm, wat een geur en smaak !! Als je dit ziet, dan is het toch echt de zomer die gevangen zit in een bakje met lekkers ...

Verjaardag

Op het superforum waar ik elke dag verschillende keren langs ga (www.in2hobby.be) kan je je inschrijven op een verjaardagskalender, en elke keer als er een lid verjaart, mag je die persoon een kaartje sturen. Geen musts, gewoon als je tijd en zin hebt, stuur je die persoon in kwestie een kaartje, dus da's ook wel leuk, dat als het eens wat drukker is, en je geen kaartje kan maken wegens geen tijd, niemand je met een scheef oog aankijkt.
In augustus zijn er weer een aantal jarig, en om een beetje vooruit te lopen, heb ik deze morgen al een kaartje gemaakt. Helaas pindakaas, ik kan het hier natuurlijk niet tonen, want zie dat zij hier ook eens komt kijken op mijn blog, dan is het geen verrassing meer he.
Maar ik kan alvast verklappen dat het een kleurrijk kaartje geworden is, en als het binnen 2 weken op zijn plaats is toegekomen, beloof ik dat ik het alsnog op mijn blog zet.

zaterdag 26 juli 2008

Jeff


Een aantal dagen geleden is een collega van mij, waar ik vroeger nog mee samengewerkt heb, toen ik nog in België woonde, bevallen van een zoontje.

Aangezien ze naar Australië gaan emigreren, moest het wel een naam zijn die een beetje bekt in het engels natuurlijk.

Toen het babietje nog niet geboren was, noemden ze het, heel toepasselijk, Sydney, als er tegen de buik werd gesproken, omdat dit zowel voor een jongen als een meisje paste. Uiteindelijk is het Jeff geworden.

Nú kan het weekend beginnen !

Ik kreeg daarstraks een SMS-ke van de jarige vriendin dat ze heel blij was met het mooie en persoonlijke kaartje en dat ik haar tranen in haar ogen doen krijgen heb. En van dat SMS-ke te lezen, kreeg ik op slag ook de tranen in mijn ogen ;-)) 2 kleine hartjes samen ...
Ziezo, voor mij kan het weekend dan nú beginnen. 't Is te zeggen, alle "moet-klusjes" zijn afgewerkt, gisterenmiddag mijn huis gekuist, en deze ochtend nog rap voor de grote hitte de bonen in de tuin opgespannen. Nu zijn alle moetjes afgewerkt, en kan ik alleen nog maar dingen doen die ik graag doe. En met deze verzengende hitte, zal ik dat inderdaad doen, genieten !!
Ik ga eerst een lekker slaatje maken, heerlijk met dit weer. En daarna ga ik mij op mijn terras buiten installeren en scrappen en kaartjes maken. En morgen herhalen we dat dan nog eens.
Da's uiteindelijk het enige wat er momenteel nog kan in deze hitte, de koelste plek opzoeken (en dat is mijn terras onder de luifel, slechts 29 graden pffffffffff) en dan stil zitten en scrappen en ondertussen langzaam wegsmelten. Wie daar nog altijd durft te beweren dat Zweden een koud land is, wil ik uitnodigen zelf eens te komen voelen !!

Verjaardag

Vandaag verjaart mijn vriendin voor wie ik het kaartje heb gemaakt met het drieluikje (zie 3 posts terug).
Ze SMS-te me gisteren dat er een dikke envelop bij haar in de bus toegekomen was. Ik had echter op de achterkant van de envelop uitdrukkelijk geschreven dat ze het niet mocht openen vóór 26 juli.
En ze schreef even om te vermelden dat ze hem nog niet opengemaakt had, en dus echt ging wachten tot op haar verjaardag zelf. Lief he?
Ik ben toch wel benieuwd wat ze van het kaartje zal vinden.

vrijdag 25 juli 2008

't Moet niet altijd scrappen zijn, hé !!20 september verjaart mijn pa, en dit jaar krijgt hij een handwerk. Ik wou graag iets in Provence- of Toscanestijl, veel lavendel of zonnebloemen dus. Maar aangezien mijn pa enorm van geel houdt, zijn het dus de zonnebloemen geworden.
Al een week of 3 zit ik elke avond enkele uren te naaien. Ik heb echt mijn plezier in dit werkje. Ik verklap nog niet welk werk het is, maar handwerkkenners zullen het wel herkennen zeker?
Ik vrees wel dat ik het nooit ga afkrijgen tegen 20 september, maar ach, ondertussen zijn mijn ouders al vele jaren gewend aan kadootjes die pas vele maanden of zelfs jaren later afraken dan eigenlijk de bedoeling was ...

dinsdag 22 juli 2008

Waarom het moeilijk maken als het ook gemakkelijk gaat?

Als groentje in blogland, kreeg ik daarnet een heel bruikbare tip van Nicnacske, in verband met de site http://www.bloglines.com/. Via deze site kan je al je blogs linken, zodat je automatisch wordt verwittigd als er een nieuwe post wordt geplaatst. Op die manier moet je niet steeds al je blogs af lopen om te zien wie er weer vlijtig in de pen gekropen is.
Thanks Nicnacske voor deze supertip. Deze gaat me heel wat tijd besparen die ik kan gebruiken om te scrappen, naaien, ... en wat er nog allemaal aan leuke, creatieve zaken bestaat.
Ik vraag me af wat er zo nog allemaal bestaat, waar ik geen weet van heb, en dat me mijn leven nog gemakkelijker zou kunnen maken? Als je een tip hebt, dan moet je je vooral niet inhouden om die met mij te delen !!

zondag 20 juli 2008

Tijd voor een badje ...

Een eenvoudige layout niettegenstaande het een week geduurd heeft, voor hij "rijp" was in mijn hoofd en ik wist hoe ik hem wou hebben.Verjaardagskaartje Valle

Zaterdag verjaart mijn beste vriendin Valle, ze wordt 34, en daarom heb ik dit weekend dit kaartje voor haar gemaakt.
Het is een drieluikje geworden, volledig gedistressed, want er is niets dat ik tegenwoordig liever zie dan bruine distress, en niets dat ik liever doe, dan met deze inktjes te spelen.

Dit is de voorkant dat met een strikje bij elkaar gehouden wordt.


Binnenin een foto van Valle en mij, die ondertussen al 18 jaar geleden genomen werd, toen we bezig waren aan ons eerste jaar ijshockey ... Het eerste van vele jaren die volgden. Deze foto van het begin van onze vriendschap is één van de mooiste foto's die ik in mijn collectie heb, en vertegenwoordigt voor mij een supervriendschap die volgend jaar al 20 jaar zal bestaan, en dat we gaan vieren met een reisje naar Corsica. Ik kijk er al naar uit !!

zaterdag 19 juli 2008

Ik heb het beloofd !!!

Via de berichtjes van een paar posts terug, heb ik een paar hints gekregen om Jerker eens te tonen. Helaas, ik kan niet !!!
Toen ik maandag foto's nam van hem terwijl hij de hangmat aan het testen was, was het eerste was hij zei, toen ik mijn camera ter hande nam : "Je gaat dat toch niet op die blog van je zetten he?"
Vooraleer ik dus 1 foto van hem mocht nemen, heb ik hem dan ook plechtig moeten beloven dat ik er geen foto's van hem ging bijzetten.
En als ik iets beloofd heb, ja, dan mag ik die belofte niet breken he. Sorry !!!

donderdag 17 juli 2008

Scrapbook-boekje

In mijn handtas zit er altijd een notitieboekje om bepaalde ideetjes te noteren ivm scrapbooking, bijvoorbeeld als ik een leuke reclame zie in de stad of zo.

Nu was ik gisteren mijn hotmail eens grondig aan het uitkuisen en op één van de newsletters van een scrapsite, kon je 4 verschillende "scraplijstjes" downloaden. Toen ik dit eens bekeek, werd ik op slag verliefd op die snoezige layoutjes, en het idee ontsproot in mijn hoofd, om mijn onnozel, stom, wit notitieboekje te vervangen door deze scraplijstjes.


Er zijn er 4 verschillende ... Helaas lukte het me alleen om de tekening te copiëren, maar de tekst kreeg ik niet mee, daarom hiernaast even een uitleg over wat er normaalgezien opstaat. De eerste is een "Must-make-pages" waarop je verschillende layouts kunt noteren.
De tweede is een "page planner" waarbij je een schets kan tekenen, en ook titel, foto's en afmeting, benodigdheden en journaling kan noteren.De derde ís een "Shoppinglist", altijd bij de hand te hebben, wanneer een mens in de winkel van In2hobby staat.En de vierde is een "To-do-list" waarbij je per maand verschillende voorgedrukte items kan aanduiden, en er je eigen to-do's kan bijplaatsen.Vanavond ga ik de verschillende layoutjes in de goede grootte snijden, een voor- en achterpagina scrappen (gedistressed natuurlijk) en dan tot een boekje binden. Helaas heb ik nog geen Bind-it-all, maar ons inbindapparaat op het werk zal mij voorlopig ook wel eens willen helpen.

Als het boekje af is, laat ik het hier natuurlijk zien. En zouden er mensen zijn die graag de Adobe Reader file-tjes doorkrijgen, dan moeten jullie maar een gil geven, en dan mail ik ze jullie door !!

dinsdag 15 juli 2008

Hiep hiep hoera !!Vandaag is de stichter van het bedrijf waarvoor ik werk jarig ... en hij wordt maar liefst 93 !!!
Naar jaarlijkse traditie worden wij (de weinigen die in deze vakantieperiode werken) getrakteerd op aardbeientaart.
Het is fijn om Jarl nog alle dagen in ons midden te hebben. Iedere dag zit hij de hele tijd bij ons op kantoor of maakt hij wandelingen in de fabriek. Hij weet nog alles wat er gebeurt hier op Kinnarps. En hij is zo fijn en inspirerend om mee te praten. Hij is hét voorbeeld van de optimist, zal nooit klagen, en heeft altijd een lief woordje voor iedereen die zijn pad kruist. Enkele weken geleden zat hij nog bij me aan tafel, toen een collega en ik zaten te scrappen. 2 uur aan een stuk zat hij gefascineerd naar ons te kijken !!
En hij is ook bijzonder grappig. Ooit vroeg een klant eens aan hem hoeveel mensen er hier op zijn fabriek werkten. Toen antwoordde hij heel droog : Ongeveer de helft !! :-))
Ik hoop hem nog heel wat jaren hier in ons midden te mogen hebben, want hij is een fijn mens. Hip hip hurra för Jarl, lång må han leva !!

maandag 14 juli 2008

Water ... wanneer men het nodig heeft en wanneer niet ...

Gisterenavond stond ik onder de douche en opeens ... kwam er geen water meer !!!! Shit, help, potverdorie ... Gelukkig had ik net de shampoo uit mijn haar verwijderd, zodat ik dat alvast niet met spuitwater moest verder afspoelen.
Zoals altijd als er iets stuk is in mijn huis, en ik het niet kan repareren (ongeveer altijd dus) belde ik deze ochtend vriend en helper in nood Jerker op om te zien of hij me kon helpen.
Deze middag stond hij al bij mijn huis en terwijl ik nog lekker op mijn werk zat, probeerde hij alles te repareren. Blijkbaar was er lucht in de leidingen gekomen en pruttelde de pomp een beetje tegen, maar na het leeghalen van de waterketel en het weer laten vollopen was het euvel op een nogal gemakkelijke manier verholpen. Dank u Jerker, zoals altijd lost hij alles op.

Toen we nadien zaten te praten, viel opeens zijn frank dat ik een paar weken geleden ook had gevraagd om mijn hangmat op te hangen als het eens paste. En blijkbaar was dit het moment, want hij was niet meer te houden en zou die hangmat eventjes voor mij ophoog hangen. Omdat het toch redelijk wat gewicht moest kunnen houden, konden we het niet echt overal hangen waar we wilden, maar hij heeft toch buiten voor mijn lusthuis een haak kunnen bevestigen en zodoende kan ik bij mooi weer dus binnenkort gezellig hangen lezen (of slapen hmhmhmhm).

Nadat alles bevestigd was, moesten er natuurlijk foto's worden getrokken, zowel van mij als van Jerker in de hangmat. En aangezien de pergola niet in elkaar stuikte toen Jerker er ging inhangen, kan ik er nu ook zeker van zijn dat alles sterk is :-))
De volgende keer dat hij komt, gaan we ook nog een iets sterke constructie in het lusthuis maken, zodat ik ook binnen kan hangen als het iets slechter weer is.
Ik ben niet moeilijk hoor, maar ik heb graag water in mijn huis, en als het op mijn hangmat op aankomt, dan wil ik juist geen water !!! Het is ook nooit goed he :-))

zaterdag 12 juli 2008

Eendje KwakMag ik u voorstellen aan één van mijn eerste liefdes ... eendje Kwak. Deze werd overal door het huis meegesleept, waar ik ook ging. Tot ... er een zoontje van vrienden van mijn ouders kwam spelen, en er niet beter op vond, van een naald in eendje Kwak te steken. Toen was eendje Kwak niet meer !!

donderdag 10 juli 2008

Scrap, scrap, scrap ! En nog eens scrap ...

Ik weet niet wat het is, maar de laatste dagen en weken, eet, adem en slaap ik scrapbooking !! Ik ben er gewoon door bezeten. Afgelopen 2 weken ben ik al verschillende keren te vroeg wakker geworden, en dan zit ik om 6u al te scrappen, vooraleer naar het werk te vertrekken. Op het werk zit ik na te denken wat ik ga scrappen, en als ik thuis kom, moet er natuurlijk direct gescrapt worden.
Ik denk dat het langzaamaan een echte verslaving begint te worden. Maar ik heb ook de indruk dat het steeds gemakkelijker begint te worden om mijn draai te vinden. Ik vind dat ik niet zo lang moet zoeken naar ideetjes zoals in het begin. En hier en daar begin ik ook al eens iets te durven, zelfs al mislukt het dan wel een beetje en wordt het niet echt helemaal mijn gedacht. Maar ik heb ook geleerd van er niet mee in te zitten en gewoon door te gaan. Op naar de volgende layout als het toch niet echt helemaal mijn gedacht was. Er zullen en nog zoveel komen, dus nog tijd genoeg om te oefenen.
Ik vraag me af of ik ooit iets zo graag gedaan heb als scrappen. En eigenlijk is het antwoord ja ... tussen mijn 15 en 30 jaar was ik helemaal bezeten van ijshockey, en er nooit iets geweest dat ik liever heb gedaan dan ijshockey spelen. Ik heb de indruk dat het scrappen nu in de plaats aan het komen is. Misschien past deze hobby nu wel iets beter bij mijn leeftijd :-))

dinsdag 8 juli 2008

Ik ben op dreef !!

Ik ben helemaal op dreef, dit is al de derde layout die afgeraakt op 4 dagen. Dat heb ik nog nooit voorgehad !!!!
Na de dramaqueen is hier nu ook de sofa queen.

Ik weet niet helemaal wat ik van deze layout moet denken. Ben er toch niet helemaal tevreden van. Zal waarschijnlijk zijn omdat het te rap begint te gaan hihi. De "queen"-letters had ik eerst in een acorn-kleurtje geverfd maar die leken mij opeens te bruin, en wou graag het oranje hebben van de zetel. Heb me dan maar op echt oranje gestort, maar nu zien die letters er toch wel echt helemaal klaar uit om te gaan voetballen in het Nederlandse elftal !! Ik wou een warm oranje zodat dat zeteltje maar dat had ik spijtig genoeg niet.

Jaja, een mens kan niet van elke layout supertevreden zijn he. Op naar de volgende ... ik begin morgen, heb er alwéér zin in !! Ik ben niet meer te stoppen !!!!!!

zondag 6 juli 2008

Vooral niet lachen!

Ik ben waarschijnlijk 's werelds traagste scrapper! Daarom ben ik zo blij dat ik deze layout op 1 dag heb afgekregen. Vanmorgen begonnen en nu juist afgewerkt. Volgens jullie hangt er zeker bijna niets op mijn blad, en ik moet het toegeven, ik vind dat ook en kan me ook afvragen, hoe ik daar nu een uur of 6 aan gewerkt heb, maar ik ben toch blij dat hij al af is ! Hoh, wat is dat toch altijd leuk, dat scrappen.

De komende weken is het wat rustiger op het werk (lees : ik moet slechts 8 uur per dag werken) en kan dus direct op tijd naar huis, om dan weer te scrappen. Ik zie er echt naar uit. Ik hoop echt deze maand eens een groot aantal layouts te maken ...

zaterdag 5 juli 2008

Onverwachte uitnodiging ...

Aangezien ik daarstraks nog een groot stuk van de dag bezig was het met afwerken van mijn Me-to-you-layout, was het kuisen van mijn huis erbij ingeschoten. Dus daarstraks rond half 8 liep ik met de stofzuiger in de aanslag door mijn huis, toen er gebeld werd.
Mijn nieuwe buren die een aantal maanden geleden hier kwamen wonen, stonden aan de deur om te vragen of ik zin had om een glaasje wijn bij hen te komen drinken. Tot nu toe hadden we wat praatjes gemaakt in de tuin en zo, maar we waren eigenlijk nog nooit bij elkaar over de vloer gekomen.
Ik had niet veel nodig om mij in wat andere kleren te schieten en dan richting achtertuin te gaan. Het werd een gezellige avond.
Bij binnenkomst zag ik op hun keukenkast een Nikon D40 en een Nikon 200 liggen, dus het ijs was direkt gebroken, met zo een camera als de Nikon 200 wist ik dat er geen zondagsfotograaf voor mij zat.
Ik vertelde dat ik het nogal beu vond om de handleiding van mijn camera te lezen, en dat ik dat nog altijd niet gedaan had na meer dan een jaar hmhmhmhm, en hij stak me direkt een boek in mijn handen "Scott Kelby over digitale fotografie". Ben er bij thuiskomst direkt in beginnen lezen, en ik kan het iedere beginnende fotograaf aanraden omdat je er een heleboel verstaanbare tips krijgt, en het is ook op zo een manier geschreven dat je verder leest, het nooit saai wordt, en doorspekt is met grapjes. En natuurlijk staat er op iedere pagina een mooie foto. Echt een aanrader !!
Ze hadden echt wel veel moeite gedaan naast dat glas wijn, met verschillende soorten worstjes, hespeblokjes, een zelfgemaakte salade met hesp, paprika en kaas. De keuze werd wel wat beperkter toen ik vertelde dat ik vegetariër was, oeps. Zoals Zweden dus altijd zijn, volgde er een excusenparade van een aantal minuten, precies alsof het die mensen hun schuld was dat ik vegetariër was.
Maar nadien toverden ze nog een chocolademousse met koffiesmaak uit de koelkast die gewoonweg heerlijk was. Ze hebben zelfs een boekje waarin ze noteren wat ze iedereen geven van eten als er mensen langs komen, om er zo voor te zorgen dat hun bezoekers nooit 2x hetzelfde te eten krijgen. Wel jammer natuurlijk als iets heel lekker is, en je het nooit meer te eten krijgt hahaha.
Verder hadden ze heel veel boeken staan, met een grote boekenkast in de living, en verder in elke kamer nog een boekenkast. Ze hadden er zelfs één staan in het gangetje naar het toilet om zelfs daar verder te kunnen lezen. Goed om weten dat er in mijn eigen achtertuin een bibliotheek is !!
Ik had echt de indruk dat het mensen waren die mij goed lagen, en dat zo dicht in mijn eigen tuin !! Fijn om te weten dat ik eindelijk na 5 jaar goede buren heb !
Ik ben van plan, als ik dat fotografieboek terug geef, er voor elk een boekenlegger bij te voegen, die ik zelf maak. Hopelijk kunnen ze dit appreciëren als doorwinterde lezer ...

Me to you

Hij is af ... mijn eerste dubbele layout ooit. Dit is tevens de uitdaging van deze maand bij In2hobby waar ik eigenlijk nog nooit aan meegedaan had, maar aangezien het helemaal mijn ding was deze maand, namelijk een layout maken met iets genaaid erop, ben ik er heel enthousiast op gevlogen.
Ik kreeg het Me-to-you-handwerkje een paar jaar geleden van Valle voor mijn verjaardag, en ben er niet direkt aan begonnen omdat ik wist dat het ooit nog wel eens ergens heel goed bij ging passen. En zodoende vond ik dat deze perfect paste bij de foto die is genomen van mijn eerste schooldag op Nieuwen-Bosch, beide in het grijs en met de boekentas in de aanslag.
Ik hoop dat jullie hem leuk vinden ... en ik ... ga beginnen aan een nieuwe layout, want ik heb me zo goed geamuseerd. Thanks Wendy voor de uitdaging ...


donderdag 3 juli 2008

Marjolein Bastin

Deze namiddag zijn mijn dozen uit België toegekomen, met gerief dat ik daar onlangs kocht, toen ik er op verlof was. Dan kan ik bijna niet wachten om naar huis te gaan, om ze uit te pakken, want zelfs al weet ik maar al te goed wat er in de dozen zit, wegens zelf gekocht, toch voelt het iedere keer weer als pakjes openmaken met kerstmis. Mijn ganse huis ligt dan overeind, alles ligt overal verspreid, maar dan laat ik dat gewoon een dag liggen, erdoor wandelend en genietend, en pas de volgende dag steek ik alles netjes weg waar het hoort.
Ik had Evelyne beloofd dat ik foto's zou nemen van mijn buit in de Marjolein Bastin-winkel vorige week in Ede en belofte maakt natuurlijk schuld he. Hier gaan we dan ...


Het eerste wat ik kocht is een eeuwigdurende kalender in hout. Het is dus de bedoeling dat je elke maand het naamplaatje van de maand verandert en ook de cijfertjes op de juiste plaats schuift. Verder zijn er ook andere blokjes bij met vb. volgende zaken erop : Motherday, fathersday, X-mas, Anniversary, Birthday. En er zijn ook 14 blanco blokjes die je zelf naar believen mag invullen. Ik denk dat ik ze in een mooi groen ga scrappen, zodat ze er mooi bijpassen. De kaart bovenaan is geplastificeerd zodat ze mooi proper blijft, en er zitten 4 verschillende bij, zodat ze bij elk seizoen passen. Deze kalender krijgt een ereplaatsje in mijn huis. En omdat ik hem eigenlijk heel mooi vond, heb ik hem direct ook als verjaardagskadootje gekocht voor mijn vriendin die eind van deze maand verjaart. Alhoewel ze er toch zal moeten op wachten tot ik weer in het land ben in september. Maar ja, dat is ze al gewend, dat haar verjaardag de laatste jaren niet meer op tijd komt. Gelukkig dat ik nu tegenwoordig wel weer kaartjes stuur, zelfgescrapte natuurlijk !!!

Het tweede attribuut is een "Nature's journal", een soort kalender in tuinstijl. In mijn lievelingskleur natuurlijk :-)) Natuurlijk vind ik dat natuurlijk weer veel te mooi om ooit in te schrijven, maar ik denk wel dat ik hem ga gebruiken om kaartjes mee te maken en te scrappen als 2009 voorbij is. Heb nog wat tijd om erover te denken wat ik ermee ga doen !!

Binnenin begint het boekje natuurlijk heel mooi met "This book belongs to..." en daarna vind je per maand een dubbele pagina zoals jullie er hierboven één zien.

Daarna is er iedere keer een week per pagina, met aan de linkerkant een tekening die per maand anders is (de tekening komt dus 4x op rij terug) en wat plaats om notities te maken. En achteraan is er dan nog plaats voor een "holiday check list", een lijstje dat je kan aanvullen met "special dates", 2 pagina's voor notities, 4 pagina's voor adressen, een overzichtskalender voor 2009 en 2010, en een pagina met "emergency numbers", dit alles natuurlijk altijd met de mooiste tekeningen erbij.
Van mijn ma kreeg ik dit mooie houten bakje (was ook te verkrijgen in blauw of bordeaux, maar ja, ik moest natuurlijk ... GROEN) om wat kleinere scrapspulletjes in weg te steken. Dat gaat zó mooi staan in mijn scrapkast !!! Morgen ga ik het heel omzichtig opvullen !!! En omdat ik dit van mijn ma had gekregen, heb ik haar een mooi boek gekocht met tekeningen en verhalen van Marjolein Bastin, maar helaas heb ik daar geen foto van omdat het natuurlijk in België ligt.

En last but not least ... een pakje met scrappapier en stickers. Nu vind ik het zelf niet het mooiste papier dat ik ooit gezien heb, maar aangezien ik het toch origineel vond dat ze dat had, heb ik het toch maar gekocht. Wie weet maak ik wel een layout over de uitstap naar haar winkel op haar eigenste papier. Hiernaast zie je de eerste 3 velletjes scrapbookpapier.

En hier zie je de andere 3 velletjes.

Verder zie je ook 4 velletjes met stickers, en die zien er eigenlijk een beetje afgeknaagd uit, maar dat komt omdat ik al een strookje aan mijn ma heb gegeven :-)) Verder zaten er ook nog 2 buisjes met glitter in wit en roze in dat pakje, maar aangezien ik noch aan glitter, noch aan roze ben, heb ik dat maar niet getrokken !!

Ziezo, dat was de buit. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik ben er alvast blij mee, en ik ben ervan overtuigd dat een jaarlijks uitstapje naar Ede nu zeker de moeite waard is !!

dinsdag 1 juli 2008

Back to basics ...

Na een aantal weken in het buitenland geweest te hebben, ben ik toch ook blij om weer op mijn rustige stekje in Zweden te zijn.
De eerste werkdag is zoals gewoonlijk een hele dag mails lezen en zoveel mogelijk proberen deleten. Daar ben ik slechts gedeeltelijk in geslaagd, er moet eigenlijk best nog heel veel beantwoord worden. En moe dat een mens wordt van het werken ... ik voelde het echt dat het half 5 was, en ik was ongelooflijk blij dat ik naar huis kon.
En het is zo fijn dat ik eindelijk na weken nu weer eens aan de scrap kan. Vandaag was er ook een nieuwe uitdaging op het forum van In2hobby. Normaalgezien doe ik daar eigenlijk nooit aan mee, maar deze keer was het echt wel mijn ding. Wendy vraagt ons in deze uitdaging iets te naaien en aangezien dat nu echt helemaal mijn kenmerk is van het scrappen, kan ik deze keer natuurlijk niet achterblijven !!
Ik ga mijzelf zelfs eens extra uitdagen, en ik ga proberen om een dubbele layout te maken, want dat heb ik eigenlijk ook nog nooit gedaan. Zoals gewoonlijk zal het wel een paar dagen duren, vooraleer ik iets deftigs op die stukjes cardstock krijg, maar ach, we zijn nog maar de 1ste van de maand, dus er is geen haast bij he !! En ik heb 6 zalige weken voor mij waar ik helemaal alleen ben hier, zonder bezoek, dus ik ga lekker genieten en prullen !!