donderdag 3 juli 2008

Marjolein Bastin

Deze namiddag zijn mijn dozen uit België toegekomen, met gerief dat ik daar onlangs kocht, toen ik er op verlof was. Dan kan ik bijna niet wachten om naar huis te gaan, om ze uit te pakken, want zelfs al weet ik maar al te goed wat er in de dozen zit, wegens zelf gekocht, toch voelt het iedere keer weer als pakjes openmaken met kerstmis. Mijn ganse huis ligt dan overeind, alles ligt overal verspreid, maar dan laat ik dat gewoon een dag liggen, erdoor wandelend en genietend, en pas de volgende dag steek ik alles netjes weg waar het hoort.
Ik had Evelyne beloofd dat ik foto's zou nemen van mijn buit in de Marjolein Bastin-winkel vorige week in Ede en belofte maakt natuurlijk schuld he. Hier gaan we dan ...


Het eerste wat ik kocht is een eeuwigdurende kalender in hout. Het is dus de bedoeling dat je elke maand het naamplaatje van de maand verandert en ook de cijfertjes op de juiste plaats schuift. Verder zijn er ook andere blokjes bij met vb. volgende zaken erop : Motherday, fathersday, X-mas, Anniversary, Birthday. En er zijn ook 14 blanco blokjes die je zelf naar believen mag invullen. Ik denk dat ik ze in een mooi groen ga scrappen, zodat ze er mooi bijpassen. De kaart bovenaan is geplastificeerd zodat ze mooi proper blijft, en er zitten 4 verschillende bij, zodat ze bij elk seizoen passen. Deze kalender krijgt een ereplaatsje in mijn huis. En omdat ik hem eigenlijk heel mooi vond, heb ik hem direct ook als verjaardagskadootje gekocht voor mijn vriendin die eind van deze maand verjaart. Alhoewel ze er toch zal moeten op wachten tot ik weer in het land ben in september. Maar ja, dat is ze al gewend, dat haar verjaardag de laatste jaren niet meer op tijd komt. Gelukkig dat ik nu tegenwoordig wel weer kaartjes stuur, zelfgescrapte natuurlijk !!!

Het tweede attribuut is een "Nature's journal", een soort kalender in tuinstijl. In mijn lievelingskleur natuurlijk :-)) Natuurlijk vind ik dat natuurlijk weer veel te mooi om ooit in te schrijven, maar ik denk wel dat ik hem ga gebruiken om kaartjes mee te maken en te scrappen als 2009 voorbij is. Heb nog wat tijd om erover te denken wat ik ermee ga doen !!

Binnenin begint het boekje natuurlijk heel mooi met "This book belongs to..." en daarna vind je per maand een dubbele pagina zoals jullie er hierboven één zien.

Daarna is er iedere keer een week per pagina, met aan de linkerkant een tekening die per maand anders is (de tekening komt dus 4x op rij terug) en wat plaats om notities te maken. En achteraan is er dan nog plaats voor een "holiday check list", een lijstje dat je kan aanvullen met "special dates", 2 pagina's voor notities, 4 pagina's voor adressen, een overzichtskalender voor 2009 en 2010, en een pagina met "emergency numbers", dit alles natuurlijk altijd met de mooiste tekeningen erbij.
Van mijn ma kreeg ik dit mooie houten bakje (was ook te verkrijgen in blauw of bordeaux, maar ja, ik moest natuurlijk ... GROEN) om wat kleinere scrapspulletjes in weg te steken. Dat gaat zó mooi staan in mijn scrapkast !!! Morgen ga ik het heel omzichtig opvullen !!! En omdat ik dit van mijn ma had gekregen, heb ik haar een mooi boek gekocht met tekeningen en verhalen van Marjolein Bastin, maar helaas heb ik daar geen foto van omdat het natuurlijk in België ligt.

En last but not least ... een pakje met scrappapier en stickers. Nu vind ik het zelf niet het mooiste papier dat ik ooit gezien heb, maar aangezien ik het toch origineel vond dat ze dat had, heb ik het toch maar gekocht. Wie weet maak ik wel een layout over de uitstap naar haar winkel op haar eigenste papier. Hiernaast zie je de eerste 3 velletjes scrapbookpapier.

En hier zie je de andere 3 velletjes.

Verder zie je ook 4 velletjes met stickers, en die zien er eigenlijk een beetje afgeknaagd uit, maar dat komt omdat ik al een strookje aan mijn ma heb gegeven :-)) Verder zaten er ook nog 2 buisjes met glitter in wit en roze in dat pakje, maar aangezien ik noch aan glitter, noch aan roze ben, heb ik dat maar niet getrokken !!

Ziezo, dat was de buit. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik ben er alvast blij mee, en ik ben ervan overtuigd dat een jaarlijks uitstapje naar Ede nu zeker de moeite waard is !!

4 opmerkingen:

scrapalicious zei

welkom thuis mich!
bedankt voor de foto's :)
die kalender is echt wel heeeeel mooi, maar dat bakje steelt toch wel de show voor mij :)
je hebt een leuk weekend in het vooruitzicht dus: alles reorganiseren en uitpakken enzo...

Chantal van de Kant zei

wat een mooie spullekes allemaal.
Altijd fijn als er dozen aan komen. Ik geniet al van het uitpakken, alhoewel ik precies weet wat er komen gaat, maar toch.
Wij scrappers zijn soms net kleine kinderen. hebben hebben!!
Veel plezier ermee.

Groetjes
Chantal

Bieke zei

Wat een leuke spulletjes allemaal.

Je hebt trouwens een award gewonnen, gefeliciteerd!
Kijk je even op mijn blog?

Bieke zei

Wat een mooi dingens heb je allemaal gekocht!

Je hebt trouwens een award gewonnen, gefeliciteerd!

Kijk je even op mijn blog?