zaterdag 5 juli 2008

Onverwachte uitnodiging ...

Aangezien ik daarstraks nog een groot stuk van de dag bezig was het met afwerken van mijn Me-to-you-layout, was het kuisen van mijn huis erbij ingeschoten. Dus daarstraks rond half 8 liep ik met de stofzuiger in de aanslag door mijn huis, toen er gebeld werd.
Mijn nieuwe buren die een aantal maanden geleden hier kwamen wonen, stonden aan de deur om te vragen of ik zin had om een glaasje wijn bij hen te komen drinken. Tot nu toe hadden we wat praatjes gemaakt in de tuin en zo, maar we waren eigenlijk nog nooit bij elkaar over de vloer gekomen.
Ik had niet veel nodig om mij in wat andere kleren te schieten en dan richting achtertuin te gaan. Het werd een gezellige avond.
Bij binnenkomst zag ik op hun keukenkast een Nikon D40 en een Nikon 200 liggen, dus het ijs was direkt gebroken, met zo een camera als de Nikon 200 wist ik dat er geen zondagsfotograaf voor mij zat.
Ik vertelde dat ik het nogal beu vond om de handleiding van mijn camera te lezen, en dat ik dat nog altijd niet gedaan had na meer dan een jaar hmhmhmhm, en hij stak me direkt een boek in mijn handen "Scott Kelby over digitale fotografie". Ben er bij thuiskomst direkt in beginnen lezen, en ik kan het iedere beginnende fotograaf aanraden omdat je er een heleboel verstaanbare tips krijgt, en het is ook op zo een manier geschreven dat je verder leest, het nooit saai wordt, en doorspekt is met grapjes. En natuurlijk staat er op iedere pagina een mooie foto. Echt een aanrader !!
Ze hadden echt wel veel moeite gedaan naast dat glas wijn, met verschillende soorten worstjes, hespeblokjes, een zelfgemaakte salade met hesp, paprika en kaas. De keuze werd wel wat beperkter toen ik vertelde dat ik vegetariër was, oeps. Zoals Zweden dus altijd zijn, volgde er een excusenparade van een aantal minuten, precies alsof het die mensen hun schuld was dat ik vegetariër was.
Maar nadien toverden ze nog een chocolademousse met koffiesmaak uit de koelkast die gewoonweg heerlijk was. Ze hebben zelfs een boekje waarin ze noteren wat ze iedereen geven van eten als er mensen langs komen, om er zo voor te zorgen dat hun bezoekers nooit 2x hetzelfde te eten krijgen. Wel jammer natuurlijk als iets heel lekker is, en je het nooit meer te eten krijgt hahaha.
Verder hadden ze heel veel boeken staan, met een grote boekenkast in de living, en verder in elke kamer nog een boekenkast. Ze hadden er zelfs één staan in het gangetje naar het toilet om zelfs daar verder te kunnen lezen. Goed om weten dat er in mijn eigen achtertuin een bibliotheek is !!
Ik had echt de indruk dat het mensen waren die mij goed lagen, en dat zo dicht in mijn eigen tuin !! Fijn om te weten dat ik eindelijk na 5 jaar goede buren heb !
Ik ben van plan, als ik dat fotografieboek terug geef, er voor elk een boekenlegger bij te voegen, die ik zelf maak. Hopelijk kunnen ze dit appreciëren als doorwinterde lezer ...

2 opmerkingen:

nicnacske zei

Weer een fijne belevenis, leuk om te lezen! Dat verdient een award, ga eens kijken op mijn blog.

scrapalicious zei

ok, mich, verwisselen van huis???
mensen met veel boeken: dat zijn al buren naar mijn hart :)