maandag 4 augustus 2008

Familie Wezel ...

Het weer kan rare kuren hebben ... Tot vorige week vrijdag lagen we hier in Zweden nog te puffen en te kreunen onder de 3de hittegolf van dit jaar, en vandaag hebben we een enorme storm ... Als je naar buiten kijkt, is het precies november. Het giet bakstenen uit de lucht, de wind loeit rond het huis, de bomen staan van links naar rechts te zwiepen, en zelfs mijn vogelhuisje heeft zijn dakje verloren, en dat ligt nu ergens in mijn kruidentuintje gesmeten. De electriciteit heeft al een paar keer eventjes een klein secondje weggeweest. Dat belooft niet veel goeds, want vaak ik dat de voorbode van de electriciteit die hier een paar uur gaat wegvallen. We zien wel, maar van mij mag de storm gaan liggen hoor.
Deze ochtend heb ik moeten slalommen met de auto om Familie Wezel (of was het Familie Fret, ik ben niet goed thuis in al die knaagdiertjes en al zeker niet als ik ze voorbij sjees met de auto) niet naar het hiernamaals te helpen. Ik reed naar mijn werk en opeens zag ik een eindje voor mij op de weg 3 donkere worstjes op het asfalt voorbij slieren. En toen gebeurde er iets, dat nog het meest leek als een scène in een tekenfilmpje. De 3 kopjes gingen naar boven, ze stonden even rond te kijken, en besloten dan collectief rechtsomkeer te maken. Allemaal goed en wel maar ik kwam wel juist met mijn auto af !!!! Ik kon niet anders dan slalommen om ze te proberen tussen mijn wielen nemen, want als ik rechtdoor was gereden, was het finaal wezelmoes geweest. Toen ik in de achteruitkijkspiegel keek, zag ik 2 stuks die terug in de berm liepen. De derde zag ik niet meer, maar ik zag ook geen moes op het asfalt liggen, dus volgens mij was dat gewoon de rapste van de 3. Gelukkig waren er ook geen auto's achter mij (ja, Zweden he ... ;-)) waardoor iedereen en alles dit incidentje toch veilig is doorgekomen. Als ik eens een eland ga tegenkomen, zal het moeilijker zijn om die tussen mijn wielen te nemen !! ;-))

Vorige week schreef ik dat ik een kaartje had gemaakt voor een jarige van het forum, en vandaag mag ik het laten zien, want het is deze ochtend op zijn bestemming toegekomen in de Antwerpse Kempen (en nee, dat is nog niet "de Limburg"). Een beetje kleur in dit grijze trieste weer dat we momenteel hebben !!

5 opmerkingen:

Krisje zei

Wahaa, heel tof mich! Hihi, wat een leuk idee seg. Is dat een stempel ofzo? Zet eens bij je creaties hoe je ze gemaakt hebt ;-)

Marijke zei

Amai, wat een wezel-verhaal zeg!
En dat kaartje, prachtig hoor!
Ik dacht eerst dat over de "naadjes" van de verschillende papiertjes genaaid was, maar toen ik er aan voelde, bleek dat toch niet zo.
Bedankt alleszins voor het kleurrijke kaartje, het kan voor mij ook weer een inspiratie zijn om een soortgelijk kaartje te maken (gelift van het jouwe dus, als het mag natuurlijk ;-) )

Wendy zei

Heel tof kaartje hoor Mich, leuk met al die kleurtjes.

Groetjes,
Wendy en Bruno

scrappyToo ~Veerle zei

wahahaha, zie het al helemaal voor me hoe je aan 't slalommen bent...en als er een eland aankomt...misschien op twee banden over hem heen scheren. als hij meewerkt en zich eenbeetje bukt tenminste...

Bieke zei

Wat een verhaal zeg. ik veronderstel dat het wezeltjes waren, fretjes komen normaal gezien niet in het wild voor.

Maar wat een prachtig kaartje heb je gemaakt. Altijd goed voor weer ideen op te doen.