zaterdag 25 juli 2009

Witte chocolademousse ¤¤¤¤ White chocolate mousse

Ik was daarnet mijn bureau aan het opruimen, en ergens onderaan vond ik een krabbelbriefje met daarop het recept voor witte chocolademousse. Enkele maanden geleden was ik met enkele Duitse klanten op een kookcursus, en als dessert moest ik daar deze mousse maken.

Omdat het dessert mierzoet maar overheerlijk was, en ik bijna vingers en kopjes wou aflikken, én omdat het zo supermakkelijk en snel te maken is, kan ik dan ook niet nalaten het recept met jullie te delen.

Het geheel is voor 8 kleine kopjes (als je het gebruikt als afsluiter van een 3-gangenmenu of meer) of voor 4 fijne porties, als je 's avonds bij de televisie nog een snoepertje wilt.

150 gr witte chocolade
1 ei
1 dl zure room (of voor de Zweden Kesella gourmet)
2 dl slagroom

Smelt de witte chocolade in een pan en roer er daarna het losgeklopte ei door, van het vuur weg. Roer er daarna de zure room door en als laatste de opgeklopte slagroom.

Een tijdje wegzetten in de koelkast en hopelijk kan je lang genoeg wachten, zodat het ook nog de tijd heeft om op te stijven !!!

Als je het dessert binnenkort maakt, laat je me dan weten wat je ervan vond? ...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I was just cleaning my desk, and somewhere in a big pile, I found the recipe for this white chocolate mousse. A couple of months ago, I was with some German customers on a cookery course and I was responsible for the dessert.

Because the recipe was honey-sweet but oh so delicious, and I nearly wanted to lick fingers and mugs, ánd because it super easy and quick to make, I wanted to share the recipe with you.

This recipe is for 8 little cups (if you use it as the finish of a 3-course menu or more) or for 4 nice portions, if you want something nice in the evening before the television.

150 gr white chocolate
1 egg
1 dl sour cream (or for the Swedish people Kesella gourmet)
2 dl whipped cream

Melt the white chocolate in a pan and then stir in the egg, while taking it away from the fire. Afterwards stir in the sour cream and last but not least the beaten whipped cream.

Put it a while in the refrigirator and hopefully you can wait long enough that it has time to stiffen !!!

If you make the dessert soon, will you tell me what you thought about it? ...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

oej oej oej gevaarlijk!

Katleen

Christel zei

Mmmm chocomousse!!! I love it!!
Ik ga dit receptje zeker eens proberen en ik laat je weten of we onze kopjes hebben uitgelikt!

Anne's Cards zei

Het water komt me al in de mond,ziet er heeeeerlijk uit!

THEA zei

Ik ben bang dat ik het veeeeel te zoet vind !!! Maar ik vermoed dat m'n man het heerlijk zal vinden. Dat is zo'n zoetekauw!!Ik neem meestal een glaasje water of wat fruit, maar hij altijd een of ander puddingkje of ijs!!!
Ik neem het recept in ieder geval mee!
En als ik het maak...hoor je het!!

Groetjes