dinsdag 23 juni 2009

2 dagjes ertussenuit in Walcheren ¤¤¤¤ 2 days of fun in Walcheren

Ziezo, hier ben ik weer terug na er zondag en gisteren eventjes tussenuit te zijn geweest. Mijn vriendin had van haar baas een overnachting voor 2 personen in een hotel in Veere op het eiland Walcheren gekregen met daarbij een 6-gangenmenu. Aangezien we elkaar vorige maand ook 20 jaar kenden als beste vriendinnen, was het het uitgelezen moment om dit uitje te beschouwen als het bevestigen van ons vriendinnen-zijn.
Zondagochtend vroeg zijn we vertrokken richting Zeeuws-Vlaanderen. Picknick op het strand en daarna wat gelezen. We zijn beiden wel in slaap gevallen, en ondanks dat er geen zon was, maar wel flink wat wind, zijn we allebei toch mooi rood geworden !! Na het luie intermezzo zijn we nog richting 2 stadjes aan de kust getrokken, en daar trok ik deze foto's van het landschap.






Daarna was het tijd om naar ons hotel te gaan en ons klaar te maken voor het 6-gangendiner, waar we echt naar uitzagen. De ober had er ook voor gezorgd dat we het beste tafeltje kregen in een nis aan het raam met prachtig uitzicht over het Veerse meer. En daarna kon het vertroetelen en strelen van de smaakpapillen beginnen. Aangezien zowel mijn vriendin als ik al bijna 20 jaar vegetariër zijn, was het voor de kok waarschijnlijk een uitdaging om een vegetarisch gangenmenu in elkaar te flansen, maar hij is echt met brio geslaagd. Wat een lekkere en verfijnde keuken !!
Alles begon met een aperitief met spumanti en armagnac gevolgd door een kopje fijngesneden witte asperges, hardgekookt ei en een toefje heerlijke zure room. Daarbij steeds heerlijk zelfgebakken brood met lekkere boter, zoutflingers en olijfolie. Nadien kwam het koude voorgerecht met een torentje van toastjes met daarop een avocadodip en een venkellaagje gegarneerd met lauwwarme tomatenblokjes en olijven. Dit werd gevolgd door een diep bord met daarin wat erwtjes en fijngesneden wortel, en de ober kwam dit overgieten met de heerlijkste, romigste lente-erwtensoep. Daarna het warme voorgerecht zijnde groene gegratineerde asperges met zeekraal (had ik nog nooit gegeten maar vond ik superlekker) met daarbij een heerlijk gestoofd tomaatje. En dan het hoofdgerecht, dikke witte asperges met kantharellen en een heerlijke bearnaisesaus. Als dessert een heerlijk bolletje vlierbloesemijs met verse perzik en framboos. En om te besluiten nog een lekkere muntthee (die had ik wel nodig om alles te laten zakken ;-)) die ook werden geserveerd met nog 4 heerlijke petit-fourtjes, die allemaal ook gewillig richting mijn mond gingen !!!
Om dit romantisch diner af te sluiten, zijn we nadien nog een wandeling aan het water in Veere gaan maken, en hebben we gekeken hoe het langzaam donker werd over het meer, het was tenslotte de langste dag van het jaar.


Op de laatste foto zie je het zicht vanuit onze hotelkamer, niet mis toch !!
Gisteren zijn we de dag dan weer op dezelfde zinnestrelende manier begonnen, namelijk met een superlekker ontbijt. Daarna hebben we een fiets gehuurd want we waren van plan een 55 km lange Dorpentocht te maken. Uiteindelijk hebben we de fietstocht toch een stukje ingekort want aangezien ik al jaren niet meer op een fiets had gezeten, protesteerde mijn achterste toch een beetje te veel. We hebben daarna dan nog een mooi plekje opgezocht waar we nog wat zitten lezen hebben, en tegen een uur of 7 was het tijd om het mooie eiland te verlaten en huiswaarts te keren, maar met een fijne herinnering aan ons 20-jarig samenzijn ...
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
So, now I'm back after having been away yesterday and on Sunday. My best friend had received a night in a hotel and a 6-course diner at a place in Veere on the island Walcheren in Holland, for 2 persons. Since last month, my friend and I also knew each other 20 years, it was the utmost moment to celibrate our 20 years of friendship.
Early Sunday morning we left in the direction of Dutch Flanders. Picknick on the beach and then we had read some more on that same beach. However, we both fel asleep and despite the fact that there was no sun, but quit some wind, we both turned out pretty red !! After this lazy intermezzo, we visited 2 nice little villages at the seaside and there I made the first 2 photos of the beautiful landscape.
After this it was time to go to the hotel and make ourselves ready for the 6-course dinner which we were really looking forward to.
The waiter also had arranged for us to receive the best table of the restaurant in a niche at the window were we had a splendid view over the lake of Veere. And then the pampering and spoiling of our taste sences could start. Because both my friend and I have been a vegetarian for almost 20 years, I think it must have been a real challenge for the chef to make a vegetarian dinner but he really succeeded perfectly. What a tastefull kitchen he made !!
Everything started with a spumanti with armagnac, followed by a cup of smally cut white asparagus with pieces of hardboiled egg and a bit of sour cream. Everything joined by homebacked bread with oliveoil, rough salt and creamy butter. After this it was followed by the cold starter which was a tower of small toasts with a layer of avocado dip and a layer of fennelcream joined with some luckwarm tomatocubes and olives. This was followed by a deep plate with some peas and tiny pieces of carrot, which the waiter came to pour over with the best and creamiest spring-peasoup ever tasted. After this the warm starter being gratinated green asparagus with sea vegetables (something I had never eaten before but which I liked very much). And then the main course, being thick white asparagus with mushrooms and a nice bearnaise sauce. And as a dessert a big scoop of ealderflower sorbet with fresh peaches and raspberry. And to finish everything of a nice mint tea (which I needed to rest my stomache ;-)) served with 4 petit-fours, that all went direction my mouth without a problem !!!
To finish this romantic dinner in a good way, we then walked towards the lake in Veere and we watched how it slowly got dark, after all, it was the longest day of the year.
On the last picture you see the view that we had from our hotelroom. It's nice, isn't it !!
Yesterday, we started the day at the same delicious way with a great breakfast. After this we rented a bicycle because we wanted to make a 55 km long "Villagetour". In the end we made the trip a bit shorter because I hadn't been on a bicycle for many, many years, my backside was aching a bit too much. We then looked for a nice spot where we could read some more, and around 7 p.m. it was time to leave the beautiful island and turn back home but with beautiful memories of our 20 years of warm friendship ...

6 opmerkingen:

Wendy zei

Het ziet er naar uit dat je een heel mooi weekendje gehad hebt. Hele mooie foto's!! Weer iets om te scrappe :)

TammyK zei

That area is gorgeous & that meal sounded terrific. I'm jealous :o)

Chantal van de Kant zei

Klinkt verschrikkelijk goed zo een paar daagjes ertussenuit. Kom je echt van bij he.

Groetjes
Chantal

Moppeke zei

Hey Mich,

Ik las net dat je een heel fijn weekend gehad. Het was idd een prachtig uitzicht vanuit je hotelkamer. Leuk dat jullie het hebben kunnen doen om zo een lange vriendschap te vieren. Het doet me plezier dat je heb genoten.
Ik ben idd rond 11u buiten gegaan. Ik heb de grote score-it gekocht en moet zeggen dat Wendy gelijk had, maar stt hoor, hihihihi. Spijtig dat we elkaar niet herkend hebben, toch leuk je gezien te hebben.
Heb ik het goed gelezen dat je gewonnen had? Alvast gefeliciteerd.

Liefs
Rita
x

Anoniem zei

Ik zit hier te kwezelen achter mijn komputer bij het lezen van het menu.
Spijtig zijn we niet tot in de Vlaanderen geraakt. De puppies namen al onze tijd in beslag.
En wat een mooie fotos, ik zie er naar uit om ze op een LO terug te zien.
Lucienne

Cindy F. zei

Very nice, relaxing vacation:) So glad you and your friend could celebrate 20 years of friendship in such a special way:)