woensdag 29 april 2009

Valborgsafton


Morgenavond is het groot feest in Zweden, nl. Valborgsafton. Dan verzamelt iedereen uit elk dorp dat je maar kan denken, rond een groot vreugdevuur dat wordt aangestoken om de slechte geesten van de winter te verjagen. Vanaf morgen begint voor ons dan écht de lente !!


Mijn moeder komt speciaal morgen af naar Zweden om dit mee te kunnen maken maar er zit momenteel nog een kink in de kabel. Brussels Airlines gaat namelijk morgen nog even staken !!! Het is dus nog niet helemaal zeker dat ze hier op tijd gaat raken. Ik duim alvast voor haar, want ze keek er erg naar uit om dit weer mee te vieren. Duimen jullie mee?


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tomorrow night there's a big party in the whole of Sweden namely Valborgafton. Then everybody from all villages gather around bonfires, to chase away the evil spirits of the winter. So tomorrow the real spring starts for us !!
My mother is especially coming to Sweden tomorrow to celebrate this, but it can be that she will not make it. Brussels Airlines has decided to go on strike again tomorrow !! So it's not totally sure that she will get here in time. I will keep my thumbs up for her, because she was really looking forward to celebrate this with us. Will you also keep your thumbs up?

dinsdag 28 april 2009

Kaartje voor moederdag ¤¤¤¤ Motherdays card



Moederdag is pas over anderhalve week, maar aangezien mijn ma donderdag naar Zweden komt om een 3-tal weken bij mij op verlof te komen, moest ik haar kaartje al op voorhand maken, zodat ze het niet zou zien.
Ik heb een zwak voor allerlei soorten lieve monstertjes, dus deze afbeelding vond ik wel leuk. Ik heb er van die bewegende oogjes opgekleefd, en ze in 3D bevestigd. Aan de zijkant zit een kaartje dat eruit kan worden getrokken met daarop de woorden "Fijne moederdag" ...
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Mothersday is only in one and a half week, but since my mother is coming to Sweden on Thursday to stay 3 weeks, I had to make her card already now, so she shouldn't see it.
I have a weakness for all sweet monsters, so I liked this picture. I have glued on 2 pairs of those moving eyes, and I put on the monsters in a 3D-way. At the side there's a tag that can be pulled out with the words "Happy mothersday" on it ...

zondag 26 april 2009

Koop van het jaar ¤¤¤¤ Purchase of the year

Ik heb een immens grote tuin met daarin ook een grote moestuin, en al jaren wordt deze met de hand omgespit. Het vraagt ongeveer een hele week van spitten, met vele blaren op de handen, een zere rug en spierpijn als gevolg.
Ieder jaar weer stond ik voor het dilemma of ik wel of niet een frees zou kopen om dit werk te doen, maar iedere keer weer nam ik de beslissing dat het nog wel weer een jaartje met de hand kon worden gedaan.
Tot ik vorige week toch maar eens naar de winkel ging kijken, en een half uurtje later stond ik buiten met een doos met daarin een frees.


Hiernaast zie je het beestje dat ik vorige week kocht. Gisteren heeft een vriend me geholpen om hem te monteren en daarna moest het natuurlijk ook eens uitgetest worden.
En wat een luxe zeg !!! Het gaat heel erg vlot om door de aarde te woelen, en nadien ziet de grond er erg kruimelig en gezond uit. Wat me normaalgezien een hele week aan ploegen kost, zal nu op een uurtje klaar zijn !!!
En ik zeg nu al : Had ik die machine maar al veel eerder gekocht ;-))
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
I have an enormous garden with also a big vegetable garden and year after year this one gets ploughed by hand. It takes about a whole week to do this job, with also a lot of blisters on the hands, an acking back and muscular pain.
Every year I had the dilemma if I would or would not buy a rotary cultivator, but every year I took the decision that I could do it another year by hand.
Untill I went to see last week to the garden shop and half an hour later I was standing outside with a box with a rotary cultivator in it.
On the picture you see the beast that I bought. Yesterday a friend helped me to put it together and of course we had to test it also.
And what a luxury !!! It goes very easy to root through the earth, and afterwards the ground looks very crumbly and healthy. What normally costs about a week of ploughing, will now take about 1 hour !!!
And already now I'm saying : If only I had bought the machine earlier ;-))

donderdag 23 april 2009

Wordt het weer een pechdag? ¤¤¤¤ Will it be another day of bad luck?

Even een snel berichtje vanop een vliegveldje ergens in Zweden, waar ik sta te wachten op een nieuwe lading klanten. Vandaag en morgen heb ik 7 Zwitsers over de vloer, een drukke bezoekersweek.
En, mijn klanten worden 45 minuten later verwacht dan op het programma staat. Dit gooit natuurlijk wel de rest van de dag redelijk in de war. Onze piloten zijn nu ergens boven Kopenhagen, dus ik hoop dat ze binnen een half uurtje hier opduiken.
Zou dit een teken zijn dat het weer 2 pechdagen worden? ;-))
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Just a short notice from a small airport somewhere in Sweden, where I am waiting on a new bunch of customers. Today and tomorrow I'm guiding 7 people from Switzerland, it's a busy visitors week.
And ... my customers will arrive 45 minutes later than expected. This tumbles around the rest of the program for the day also. Our pilotes are now flying somewhere over Copenhagen, so I hope that they will be here in about half an hour.
Is this a sign that it will be 2 days with bad luck again? ;-))

woensdag 22 april 2009

Het loopt allemaal mis ¤¤¤¤ All is going wrong

Jullie kennen het vast wel, van die dagen dat alles fout gaat !!! Ik heb dat niet echt veel, maar gisteren en vandaag was het me het dagje wel. Ik kreeg deze 2 dagen 7 Duitsers over de vloer op het werk die ik 3 van onze fabrieken ging tonen. Onze bus die we daarbij steeds gebruiken, stond in de garage wegens een klein accidentje dus ik moest met een huurbus rijden, wat ik al niet fijn vind, omdat dat altijd weer even wennen is.
De mensen opgehaald op de luchthaven, en als we aankomen in de eerste fabriek, ging ik beginnen met een presentatie. Ik kom in de meetingruimte en merk al direct dat er geen koffie staat voor de gasten. Wat een ontvangst. Gelukkig, toen ik een opmerking maakte, kwamen er wel na 3 minuten al 2 mensen binnengevlogen met koekjes en koffie.
Ik wil de presentatie beginnen en ik zie dat die alleen om mijn scherm tevoorschijn komt, maar niet op het grote scherm. Blijkt dat de helft van de kabels losgerukt waren door een onbekend iemand, dus ik moest alweer hulp halen. En toen dit euvel dan werd verholpen, bleek ook nog eens dat ze een oude presentatie hadden opgezet voor mij. Ik heb maar gedaan alsof mijn neus bloedde en heb deze dan maar gegeven.
Daarna op weg naar de ijspiste van ons werk, waar we ook een restaurant hebben. We komen daar toe en blijkt dat mijn collega vergeten bestellen was !!!! Maar gelukkig was er niet al te veel volk, en konden we nog een tafel krijgen. De normale shift was al gesloten, en de koks zaten zelf al te eten, maar die lieve mensen lieten hun eten spontaan staan, om voor ons te koken.
Tegen die tijd, en 150 km verder, valt opeens mijn frank dat mijn jas nog in de eerste fabriek hangt. Maar gelukkig hebben we alle dagen verschillende mensen die tussen de verschillende fabrieken rijden, dus ondertussen is deze al terug.
's Avonds rij ik naar het hotel waar ik normaalgezien altijd verblijf met de Duitsers, blijkt dat we daar alleen een activiteit gingen doen, maar in een ander hotel verbleven. Rode kaken natuurlijk en iedereen weer naar het busje met zijn bagage.
Dat waren alle leuke stoten van gisteren en vandaag was al niet beter. Deze ochtend aan het ontbijt belt mijn collega om te zeggen dat haar zoontje ziek is en ze dus niet naar het werk komt. Mijn collega ging mij normaalgezien 3 uur helpen met de Duitsers om mij te ontlasten, maar daar ging mijn hulp. Maar aangezien ik ondertussen al een andere meeting had gepland, moest ik gewoon iemand anders vinden die het van mij kon overnemen om de 3de fabriek te tonen. Maar we zijn maar 4 mensen die dit in het engels kunnen. 1 van die collega's had zelf klanten, en de andere persoon was in Frankrijk. Nog 1 kans dus, en wonder o wonder, die persoon was toch wel op kantoor en had tijd zeker !!! De eerste meevaller vandaag !!!
En om alles te besluiten, leent 1 van de Duitse sales mijn sleutel waarmee ik overal binnenkom op mijn werk, en vergeet hem mij terug te geven. Dat viel mij pas in toen hij al een half uur weg was. Snel gebeld naar zijn collega want ik had zijn GSM nummer niet, om te zeggen dat hij de sleutel moest afgeven aan één van onze piloten, en dat hij me zeker moet terugbellen. Natuurlijk heb ik hem niet meer gehoord. Ik hoop nu maar dat onze piloot mij morgen een sleutel overhandigd ...
Pfffff, op het einde moest ik er wel allemaal mee lachen, maar op het moment dat al die dingen gebeuren voor de ogen van 7 mensen, is dat niet altijd leuk. Een deel van de zaken heb ik toch kunnen verdoezelen zodat ze het niet gemerkt hebben, en uiteindelijk waren het allemaal zaken waar ik niets aan kon doen, maar toch, de meeste van mijn bezoeken lopen vlotter ;-))

Ondertussen was het al lang geleden dat ik mijn handwerkje nog eens had getoond. Nog 2 rijtjes en pagina 3 is afgewerkt.
De laatste dagen heb ik heel veel blauw genaaid en het leuke is dat het eigenlijk niet eens verveeld. Ik vind het zo fantastisch dat je altijd met hetzelfde kleur naait, en als je er met je neus opzit, kan je er niets van maken, maar eens je het werkje wat verder houdt, zie je de schaduw van een boom verschijnen !!! Hoe doen ze het toch om zo mooie patronen te maken !!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
I'm sure that you know it also, those days that everything goes wrong. I don't have that so often, but yesterday and today were terrible. Those 2 days, 7 Germans were visiting us, and I was going to show them 3 of our factories. The coach that we are normally using for these trips, was in the garage due to a minor accident, and so I had to drive a rented coach, something I don't like because you always have to get used to it.
I picked up the people at the airport, and when I came into the first factory, I wanted to start with a presentation. I go into the meeting room and notice directly that there is no coffee for our guests. What a welcoming feeling. Luckely, after having made a remark, 2 people came already flying in with coffee and cakes after 3 minutes.
I want to start the presentation and see that this one only is visible on my little screen and not on the big screen on the wall. I noticed that half of the cables where not hanging correctly, so I needed to go out and find help again. And after this was repaired, I saw that they had put on the wrong presentation for me. But I have done like all was correct, and just made the old presentation.
After this I was on the road again to the icerink of our company, where we also have our own restaurant. We arrive and it seemed like my colleague was forgotten to order a table !!! Luckely there was not too much people left, and we could still have a table. The normal shift was already closed, and the cooks were already eating themselves, but they were so friendly to leave their food, and started to cook for us.
At that moment, and 150 km further, I suddenly remember that my coat is still hanging in the first factory. But luckely we have quit some people that drive every day between the different factories, so in the meantime I have my coat already back.
Later that evening, I drive to the hotel with the Germans, and when I arrive over there, they tell me that we were only doing an activity at their place, but that we were sleeping in another hotel. I got red cheeks and embarresed I told my guests that they had to take their luggage to the coach again.
That was all nice stuff that happened yesterday and today was not much better. This morning my colleague calls me when I'm having breakfast to tell me that her son was ill and that she didn't go to work. This colleague was normally going to help me during 3 hours today, so I could do some other work in the meantime, but there went my help to show the 3rd factory. I the meantime I had already planned another important meeting, so I really had to find somebody else to take over this. But we are only 4 people that can take this factory visit in english. 1 of them had customers himself and the other one was in France. So just 1 chance left, and ohoh big wonder, this person was in the office and could make the time to take it over. The first good thing today !!!
And to end the whole story, one of the German sales borrows my key with which I come into all buildings at work, and of course forgets to give me my key back. And of course I only remembered this when he was already gone for half an hour. So I made a quick phone call to a colleague of him because I didn't have his mobile phonenumber with me, to tell him that he certainly had to give the key to one of our pilots, and that he had to call me so I would know what happened. Of course he never called me back. I hope now that our pilot will hand me over a key tomorrow !!
Pfffff, at the end I could laugh about everything, but when it happens, it's not always nice in front of 7 people. In the end, I was able to hide quit a lot of the things, so they didn't notice it, and all of the things that happened, I couldn't help, but still, most of my visits go more smoothly ;-))
In the meantime, it has been a long time since I showed my cross stitching work. 2 more rows and page 3 is also finished.
The last couple of days, I have stitched lots of blue colour, and the great thing is that it's not even boring. I found it so fantastic that you use the same colour the whole time, and when you are sitting with your nose on top of it, you don't see a thing, but when you hold it a bit away from yourself, you all of a sudden see the shadows of a tree coming up !! I really don't get it how they can make such beautiful patterns !!!

zondag 19 april 2009

My goal is to play icehockey

Hebben jullie ook een fijn weekend achter de rug?
Gisteren was het hier prachtig weer, en het kriebelde dan ook om de eerste keer dit jaar in de tuin te werken. En al zeg ik het zelf, ik heb best het één en ander verzet, ik was nadien heel blij van het resultaat.
En omdat ik gisteren zo flink had gewerkt, vond ik dat ik mezelf vandaag mocht belonen met een scrapdagje ;-)) Het was al maanden geleden dat ik nog eens een gewone scrappagina had gemaakt, wat was dat fijn.
Ik heb er de hele dag aan gewerkt, en heb een foto verwerkt van exact 20 jaar geleden, april 1989. Als ik de foto bekijk, heb ik echt niet het gevoel dat dit al 20 jaar geleden is. Wat gaat de tijd toch snel !!!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Did you also have a good weekend?
Yesterday it was great weather over here, and so I felt very much for working in the garden, for the first time this year. And even if I say so myself, I have done pretty much. Afterwards I was happy with the result.
And because I worked so hard yesterday, I felt that I could reward myself today with a scrapday ;-)) It had been months since I made a normal scrapbooking page, it was great !
I worked on it the whole day and I worked with a picture that is exactly 20 years old, from April 1989. If I look at the picture, I really don't have the feeling that this is 20 years ago. What is time running fast !!!

vrijdag 17 april 2009

Samenwerkende vennootschap ¤¤¤¤ Joint venture



Ik wou jullie nog even een voorbeeldje tonen van een samenwerkende vennootschap tussen mijn ma en ik, namelijk dit kleine zakje dat bij mijn ma in het toilet hangt.
Ikzelf heb de kruissteekjes tekst en versiering rondomrond gemaakt, en mijn ma heeft er dan een zakje van gemaakt. Achteraan zit een ritsje, zodat er altijd een geurzakje of wat lavendel in het zakje kan worden gestoken. Een aangenaam luchtje op het toilet is toch meegenomen, niet ;-))
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
I wanted to show you an example of a joint venture between my mum and myself, namely this little pocket that is hanging in my mums' toilet.
I have made the text in cross-stitch and the decoration around it, and than my mum has made a little pocket of it afterwards. At the back there is a little zipper, so we can always put some scent or lavender in it. Having a pleasant aroma at the toilet is always nice, isn't it ;-))

woensdag 15 april 2009

Agenda voor mijn ma ¤¤¤¤ Agenda for my mum

Een aantal maanden geleden maakte ik voor mijzelf een cover voor mijn to-do-boekje in vilt, en omdat mijn ma het zo mooi vond, vroeg ze mij om er ook eentje voor haar te maken voor rond haar agenda.
Toen ik in Stockholm was vond ik mooi vilt, dezelfde dikte als ik voor mijn agenda had gebruikt, alleen, waar ik niet had opgelet, als onervaren vilt-gebruikster, was dat het veel dichter geweven was, waardoor het veel harder in gebruik was.
Het maken van deze agenda verliep dan ook helemaal niet van een leien dakje, en na het naaien van de 2 zigzag-bandjes lagen 4 van mijn vingertoppen volledig open. Mijn ma had ondertussen al 4x aangeboden om het er met de naaimachine op te naaien, maar ja, ik ben soms een beetje koppig he ;-))
Tot overmaat van rap was ik nadien nog verplicht om er die groene band in het midden op te naaien, om het boekje met een drukknoop vast te houden, want doordat het vilt veel te dik was, bleef het niet mooi dicht.
Uiteindelijk vind ik de agenda ook nog eens veel te druk ... Alee, het komt erop neer dat ik niet helemaal tevreden ben van het resultaat, maar ach, ik maak mijn ma ooit wel eens een mooiere cover !!!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
A couple of months ago, I made a cover for my to-do-book in felt, and because my mother liked it so much, she asked me to make one for her also to put around her pocket diary.
When I was in Stockholm, I found beautiful felt, in the same thickness as the felt that I used before, but what I didn't think about, unexperienced felt-user that I am, was that this felt was weaven much closer and harder.
The making of this agenda didn't thus go so easy as I thought it would, and after putting on the 2 zigzag ribbons, 4 of my fingertips were full with incisions and cuts. Meanwhile my mother had already asked me about 4 times if she needed to put the ribbons on with her sewing machine, but yes, sometimes I can be a little stubborn ;-))
As if this was not enough, in the end I also needed to put on this green band in the middle, to close the agenda with a popper because the cover didn't close good due to the thickness.
And in the end I also find the agenda much too busy ... Well, you notice that I'm not totally pleased with the result, but hey, ... once I will make my mother a beautiful cover instead ;-))

dinsdag 14 april 2009

Verjaardagskaartje Enny


Vorige week vrijdag was Enny van het forum jarig, en ik maakte voor haar dit kaartje. Hopelijk was ze er blij mee.
Ze heeft alvast een hele fijne dag beleefd, heb ik gelezen op haar blog ;-))
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Last Friday Enny from the forum had her birthday and this was the card that I made for her. I hope that she liked it.
She had a great birthday, as I could read on her blog ;-))

zaterdag 11 april 2009

Paaskaartje pa ¤¤¤¤ Easter card dad


2 dagen geleden toonde ik jullie de paaskaart die ik voor mijn ma gemaakt had, maar natuurlijk maakte ik ook een paaskaart voor mijn pa. Dit is de kaart die hij morgen zal krijgen.
Ik vond het pluimpje goed passen bij Pasen maar zou wel verschieten, moest ik opeens een Alien-groen kuikentje zien !!! ;-))
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
2 days ago, you could see the Easter card that I made for my mum, and of course, I also made a card for my dad. This is the one that he will be getting tomorrow.
I found the green feather to be fitting well for Easter, but would certainly be scared if I would see an Alien-green chicken like this !!! ;-))

donderdag 9 april 2009

Paaskaartje ¤¤¤¤ Easter card


We zijn in de aanloop naar Pasen, Witte Donderdag vandaag, dus vond ik dat ik alvast 1 paaskaartje mocht laten zien. Dit is het kaartje dat mijn ma zondag zal ontvangen samen met het huishoudboekje waar ik de afgelopen maanden aan gewerkt heb.


Ik ben van plan om een paasbrunch te verzorgen voor mijn ouders, en heb al een heleboel recepten bij elkaar gezocht. Ik ga suikerbrood, american pancakes, macaronitaart (een oud recept van mijn overgrootmoeder), ei in een potje en chocolade muffins maken. Mmmmmmmmmm, ik zie het al helemaal zitten !!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

We're slowly heading towards Easter, White Thursday today, so I tought I could already show you one Easter card that I have made. This is the card that my mum will receive on Sunday, together with the housekeeping book that I have been working on the last couple of months.

I'm planning an easter brunch for my parents and have already searched for some different recipes. I will make a sugar-loaf, american pancakes, macaronicake (an old recipe from my great-grandmother), egg in a pan and chocolate muffins. Mmmmmmmmmmmmmmm, I'm already looking forward to it.

maandag 6 april 2009

Verjaardagskaartje Thibault

Vandaag was het weer een zalig weertje en mijn ouders en ik zijn een dagje naar het eiland Walcheren in Nederland geweest. Gezellig in een paar stadjes rondgestruind, en daarna genoten van een boekje langs de Oosterschelde, waar we werden omringd door vele fazanten en andere vogels.


Krisje van het forum van In2hobby haar vriend werd zaterdag 30 jaar en ze vroeg aan wie er zin in had, om een kaartje voor hem te maken om hem te verrassen. Ik vond het wel eens leuk om een kaartje te maken voor iemand die ik niet eens kende, en deze "Parijskaart" is wat ik voor hem maakte.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Today it was a very nice springday again, and my parents and I went to the island of Walcheren in Holland. It was cosy to walk in some smaller cities, and after this we enjoyed reading a book at the Oosterschelde, where we were surrounded by many pheasants and other birds.

Krisje from the forum of In2hobby her boyfriend became 30 years last Saturday and she asked all of us that felt for it, to make a birthday card to surprise him. I actually found it a nice idea to make a card for someone that I didn't even knew and this "Paris card" is what I made for him.

zaterdag 4 april 2009

Verjaardagskaartje Jerker ¤¤¤¤ Birthday card for Jerker


Donderdag was Jerker jarig en ik maakte dit kaartje voor hem. Ik heb me even uitgeleefd met distress inkt en 3 stempels die ik nog niet had gebruikt.
Op zijn verjaardag kwam er 's morgens vroeg al een SMS-je dat hij het een heel mooi kaartje vond. Lief he !!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Thursday it was Jerker's birthday and I made this card for him. I enjoyed myself with distress ink and 3 stamps that I hadn't used before.

On his birthday, early in the morning he texted me already that he found it a very nice card. Wasn't that sweet !!

woensdag 1 april 2009

Ik ben er weer klaar voor ¤¤¤¤ I'm ready for it

Ziezo, ik ben er helemaal klaar voor. Daarnet het laatste in mijn valies gestopt en morgen kan ik naar België vliegen. Nog even gaan werken tot 1 uur, dan snel de auto in de garage gaan zetten, en dan komt de taxi me ophalen om naar de luchthaven te gaan. Tegen 8 uur 's avonds zet ik dan voet op Belgische bodem, als alles goed gaat, en er geen vertragingen zijn. Vrijdag rij ik dan nog even over en weer naar Duitsland voor een aantal meetings, en daarna .... VAKANTIE !!!!!

Ik ga er echt van genieten want ik ben serieus moe van al het harde werken de laatste tijd. Ik heb het gevoel dat mijn hoofd gewoon vol zit. Zou dat kunnen? Ik ga bijvoorbeeld naar de kast om er iets uit te halen, en als ik ervoor sta, dan weet ik bij god niet meer wat ik nu weer ging halen. Of ik heb een vervroegde vorm van Altzheimer, of ik heb dringend vakantie nodig. Ik denk dat het het laatste is eigenlijk !!

Ik heb heel weinig gepland, alleen veel wandelen, naaien, lezen en gewoon genieten. Ondertussen hou ik jullie natuurlijk op de hoogte van wat ik allemaal uitsteek, en ik heb ook nog een paar dingen te tonen die ik onlangs heb gemaakt. Maar dat komt later, ik hou jullie nog even nieuwsgierig ;-))

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

So, I'm all ready for it. I just put the last stuff in my suitcase and tomorrow I can fly to Belgium. I will go and work untill around 1 pm, then I will go home to put the car in the garage, and by then the taxi will be there to take me to the airport. Around 8 pm I will put my feet on Belgian bottom, if there are no delays. On Friday I will be driving back and forth to Germany for some meetings and then ... HOLIDAYS !!!

I will really enjoy it because I feel that I'm very tired of all the hard work the last couple of months. I really have the feeling that my head is completely full? Do you think that that is possible? For example, I go to a cabinet to get something and when I stand in front of it, I really don't have a clue anymore what I should take out. Or Altzheimer is already starting or I think I really need some holiday. I think it's the last option actually !!

I planned very little, just doing lots of walking, reading, stitching and just enjoying life. In the meantime I keep you updated of course of what I'm up to, and I also have some stuff to show you that I made recently. But that's for later, I will make you curious for now ;-))